Banner 468 x 60px

 

2 Σεπ 2012

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΒΟΥΡΚΟΥ ΧΑΛΚΙΔΑΣ - ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ

0 ΣΧΟΛΙΑ
Σήμερα Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012 έκανα επιτέλους την επίσκεψη που είχα, από την άνοιξη, υποσχεθεί στους μαθητές μου στο Πάρκο του Βούρκου που βρίσκεται ακριβώς δίπλα από το σχολείο που δουλεύω (1ο ΕΠΑΛ Χαλκίδας). Το θέμα το είχα αναρτήσει λίγο μετά το Πάσχα με φωτογραφίες που είχαν τότε "τραβήξει" οι μαθητές μου και, λόγω ανηλλειμμένων υποχρεώσεων, δεν το έψαξα περισσότερο. Κάποιο από τα παιδιά μου ανέφερε, τότε, ότι καλύτερα να πάω και να δω μόνος μου την απίστευτη κατάσταση που επικρατεί μέσα στο πάρκο.
Η κατάσταση (ηλεκτρολογικά τουλάχιστον) είναι απλά απερίγραπτη. Οι κολώνες φωτισμού που βρίσκονται στους διαδρόμους του πάρκου και μέσα στις παιδικές χαρές έχουν, σε ποσοστό πάνω από 70%, ανοιγμένα καπάκια. Τα καλώδια και οι ασφάλειες κρέμονται στον αέρα.











Σε κάποια σημεία του πάρκου υπάρχουν επισκευασμένες κολώνες φωτισμού που έχουν τα καπάκια τους τυλιγμένα με μονωτική ταινία. Οι "αρμόδιοι" που τις επιδιορθώσαν πιστεύουν ότι έτσι θα αποτρέψουν το άνοιγμα τους. Αυτό βέβαια δείχνει, επίσης, ότι το πρόβλημα δεν είναι σημερινό αλλά έχει επαναληφθεί πολλές φορές κατά το παρελθόν.







Ακόμα και μπροστά από το ΚΕΠ (που στεγάζεται μέσα στο πάρκο) , οι κολώνες φωτισμού βρίσκονται σε τρισάθλια κατάσταση.




Επιπλέον ένα ιδιαίτερα περίεργο φαινόμενο που παρατήρησα είναι ότι κάποιοι λαμπτήρες ανάβουν ακόμα και κατά τη διάρκεια της μέρας.




Σε άλλα σημεία του πάρκου υπάρχουν ξηλωμένες λάμπες και κατεστραμμένοι ηλεκτρικοί πίνακες.



Από τη μανία των άγνωστων (;) δεν έχουν ξεφύγει ούτε οι προβολείς του γηπέδου.



Τέλος , δίπλα στην παιδική χαρά βρίσκεται ανοιχτό φρεάτιο με αντλίες που χρησιμοποιούνται για το πότισμα των δέντρων και των φυτών του πάρκου. Ιδανική παγίδα θανάτου για τα μικρά παιδιά.


Δυστυχώς η εικόνα εγκατάλειψης που παρουσιάζει το συγκεκριμένο πάρκο ολοκληρώνεται με τις βρώμιες και τις ακαθαρσίες ζώων που υπάρχουν παντού, τα ξηλωμένα κιγκλιδώματα και τις ασυντήρητες αθλητικές εγκαταστάσεις (γήπεδα μπάσκετ).

Ακολουθούν βίντεο μικρής διάρκειας από τη σημερινή μου επίσκεψη στο "πάρκο":







Παρατήρηση: για τους φίλους αναγνώστες που δεν γνωρίζουν την περιοχή. Το συγκεκριμένο πάρκο βρίσκεται στην είσοδο της πόλης (400 μέτρα απέχει απο τη μεγάλη γέφυρα) και συνορεύει με το σχολικό συγκρότημα των ΕΠΑΛ Χαλκίδας , το 2ο ΓΕΛ Χαλκίδας και τη Σχολή Πεζικού. Είναι το μεγαλύτερο , σε έκταση, πάρκο της Χαλκίδας στο οποίο έγιναν παλιότερα μουσικές συναυλίες (Ρουβάς - Καλοκαίρι 2009) ενώ ακόμα και σήμερα στο γήπεδο ποδοσφαίρου προπονούνται τοπικές ομάδες.

Υ.Γ: Αρκεί να σας αναφέρω ότι σήμερα, αφελέστατα, πρότεινα στην 5χρονη κόρη μου να έρθει μαζί μου για βόλτα και να παίξει στις παιδικές χαρές του πάρκου. Ευτυχώς που προτίμησε το μπάνιο στη θάλασσα. Λυπάμαι όμως την κυρία που έφερε τα παιδιά της να παίξουν , την οποία ενημέρωσα προσωπικά για το πόσο επικίνδυνο ήταν το σημείο που βρισκόταν και η οποία αφού με ευχαρίστησε παρέμεινε απαθής στη θέση της.
Για μένα, το πάρκο αυτό πρέπει ΑΜΕΣΑ να κλείσει για το κοινό , να διακοπεί η ηλεκτροδότηση και να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες αποκατάστασης των ηλεκτρικών και όχι μόνο εγκαταστάσεών του. Για να μην κλαίμε θύματα (κατόπιν εορτής).

2/9/2012, Εκπαιδευτικός Α. Χαλικόπουλος



0 ΣΧΟΛΙΑ:

Δημοσίευση σχολίου

Για λόγους ασφαλείας , όλα τα σχόλια θα εγκρίνονται πρώτα από το διαχειριστή του ιστολόγιου.